HERO ACB

AES Approved

KWPN Ster Ibop, Prok en D-OC

Donkerbruin 1.68

Dekgeld € 850,- ex. btw

Beschikbaar bij Holstud Lunteren

Gefokt door A.C. Bongers; 05-06-2012

Zhivago x Havel x Belisar

Deze jonge hengst toont veel aanleg en geeft een heel fijn gevoel onder het zadel. Hij is erg ijverig en leergierig. Hij beschikt ondanks zijn jonge leeftijd al over veel kracht en balans. Bij de Ibop toonde hij als 3 jarige veel aanleg, dit werd beloond met o.a. 8en voor de draf en galop en ook voor zijn houding ontving hij een 8. Hij behaalde dan ook zijn Ibop predikaat en werd na de Ibop tevens KWPN Ster verklaard.

Zomer 2016 liep hij zeer succesvol Pavo Cup. Hero behaalde o.a. 8,5 voor de draf en wist ook voor de stap en galop een 8 te noteren. Hij plaatste zich dan ook voor de finale. Tevens wist hij al een subli cup voorselectie te winnen.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, in oktober werd hij dan ook goedgekeurd voor het AES en behaalde direct de status Approved. Hero voldoet aan de röntgen en D-OC eisen  van het KWPN. Nakomelingen kunnen zowel bij het AES als bij het KWPN of NRPS worden ingeschreven.

Vanaf 2017 is Hero beschikbaar voor de fokkerij. Hero heeft een zeer goed achterbeen en beschikt over  veel vermogen tot schakelen. Hij heeft 3 zeer goede gangen. De stap is ruim en goed door het lijf, de draf is zeer expressief met een sterk achterbeen gebruik. De galop beschikt over veel sprong en een goede zelfhouding. Tijdens de Pavo Cup behaalde hij dan ook voor alle gangen het cijfer 8 of hoger. Daarnaast heeft hij zeer veel uitstraling, een hengst om verliefd op te worden. Zijn eerste veulens zijn geboren en zijn schitterend!

Onlangs wist hij zich onder Astrid Reinders te plaatsen voor de Subli Cup Finale tijdens
Jumping Amsterdam op 26 januari in de RAI. Hero is 1 van de 5 beste 4 jarigen die deel namen aan de  finale Subli Cup. Hiermee verdiende hij tevens een ticket voor de selecties voor het WK jonge paarden 2017.

Hero kan bijdragen aan een sterk achterbeen, meer luxe en souplesse. Daarnaast heeft hij een werkwillig en vriendelijk karakter. Zijn sperma kwaliteit is zeer goed en is zowel vers als diepvries beschikbaar voor de fokkerij. Hij heeft een zeer sprekend hoofd, iets wat vanuit de moederlijn aan alle nakomelingen wordt doorgegeven.

Hero is gefokt uit de Elite Merrie Tanetta, Fokker Dhr Zeewuster. Tanetta werd als veulen kampioen van Drenthe en behaalde brons op de Nationale Keuring. Daarna werd ze in Borculo geveild en kwam als duurste merrieveulen uit de bus.

Wij zien in Hero een absolute topper voor de toekomst en hopen nog lang van dit talent te mogen genieten!

Ninique II ACB & Next One ACB

Meer informatie omtrent dekken? Mail acbdressuur@gmail.com of telefonisch 0651212930