Fokkerij Workshop

Fokkerij workshop 

Ivm Corona gaan alle groepsworkshops niet door, maar we bieden u graag een prive workshop aan met maximaal 2 personen. Dit kan doordeweeks, overdag of avond of op zaterdag. We kiezen samen een geschikt moment.

Wil je graag eens een veulentje fokken? Of misschien verwacht je binnenkort wel een veulentje en kun je nog wel wat tips gebruiken?

Anne-Claire verteld je deze workshop alle ins en outs van de fokkerij. De basis kennis van hengstigheid tot aan de daadwerkelijke geboorte van het veulen. Maar ook de verzorging, begeleiden en voeding van merrie en veulen na de geboorte.

Daarnaast wordt het exterieur, de erfelijke eigenschappen en de hengstenkeuze besproken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het sparren met elkaar over de fokkerij.

Zowel praktijk als theorie komen aan bod. met o.a.
– Is mijn merrie geschikt?
– Predikaten en stamboeken
– Welke hengst en waarom?
– Hengstigheid, scannen en verloop van de dracht
– De geboorte
– Voeding
– Huisvesting
– Opfok
– Kosten
– Voordelen en nadelen van zelf fokken

Anne-Claire fokt ruim 11 jaar dressuurveulens, waarvan er meerdere zeer succesvol zijn in de sport en fokkerij. Zo behaalde meerdere fokproducten de VSN, PavoCup en Subli Cup finale. In 2017 werden er 2 hengsten uit haar fokkerij goedgekeurd voor de dekdienst.

Wil je graag deelnemen? Er is beperkt plaats, geef je daarom snel op via acbdressuur@gmail.com ovv je naam, adres en telefoonnummer

Kosten €35,- pp incl map, koffie & thee

Translate »