Fokkerij Workshop

Fokkerij workshop 

Wil je graag eens een veulentje fokken? Of misschien verwacht je binnenkort wel een veulentje en kun je nog wel wat tips gebruiken?

Anne-Claire vertelt je deze workshop alle ins en outs van de fokkerij. De basis kennis van hengstigheid tot aan de daadwerkelijke geboorte van het veulen.

Daarnaast wordt het exterieur, de erfelijke eigenschappen en de hengstenkeuze besproken en is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het sparren met elkaar over de fokkerij.

Maar vooral, hoe gaat de geboorte, hoe zie ik dat de geboorte nadert? Hoe verzorg je merrie en veulen? Waar moet je op letten?

Zowel praktijk als theorie komen aan bod. met o.a.
– Is mijn merrie geschikt?
– Predikaten en stamboeken
– Welke hengst en waarom?
– Hengstigheid, scannen en verloop van de dracht
– De geboorte
– Voeding
– Huisvesting
– Opfok
– Kosten
– Voordelen en nadelen van zelf fokken
– Wat heb je nodig voor, tijdens en na de geboorte
– Gebruik birth alarm en camera’s

Anne-Claire fokt inmiddels al bijna 15 jaar dressuurveulens, waarvan er meerdere zeer succesvol zijn in de sport en fokkerij. Zo behaalde meerdere fokproducten de VSN en PavoCup finale. Daarnaast werden meerder hengsten bij uit de fokkerij van ACB Dressuur goedgekeurd voor de dekdienst. Naast een rondleiding op stal worden de paarden en evt veulentjes getoond en wordt de theorie met de praktijk gecombineerd.

Wil je graag deelnemen? Er is beperkt plaats, geef je daarom snel op via acbdressuur@gmail.com ovv je naam, adres en telefoonnummer en vermeldt welke datum je wil deelnemen. Bestel de workshop hier via TopFit HorseShop en reken gemakkelijk af met iDeal.

DATA
2 april enkele plaatsten vrij

Aanvang ~ 10.15 afhankelijk van het aantal deelnemers, dit wordt per mail bevestigd.

Duur: circa 4,5 a 5 uur, er is ruim tijd voor vragen en persoonlijk advies.

Kosten €45,- pp incl lunch, koffie & thee en informatie map

Translate »