FOKKERIJ

In 2006 is Anne-Claire begonnen met het opzetten van de fokkerij. Ster merrie Ninique, die later dé koningin van stal werd, werd gedekt met Ravel. De hengst was toen niet echt populair, maar Anne-Claire zag hem in de training en besefte dat dit toch wel een heel bijzonder paard was en besloot om niet in de menigte mee te lopen en nam een eigen beslissing. In 2007 werd Celanique geboren, een bijzonder merrie veulen.
Als jaarling vertrok zij naar de stallen van Tim Coomans en werd zij als 3 jarige VSN Kampioen. Een fantastische merrie die later ook nog Elite werd, Subli Cup selectie won en zich voor de WK Selecties plaatste.

Meer succes volgden en de passie voor het fokken van dressuur paarden groeide. Zo werd Expert v Vic kampioen bij de hengstveulens en als 3 jarige was hij VSN finalist. Tevens wist hij op 3 jr leeftijd zijn Ster en Ibop predikaat te behalen en werd Ninique preferent. Helaas is deze merrie in 2013 gestorven, maar hebben wij aan haar dochter Danique een fantastische opvolger gevonden. Uit Danique fokten we o.a. Elite merrie Its a Dream, veulenkampioen Just a Dream, Ster en ibop merrie Kiss en de geweldige MR Toto ACB. Danique is inmiddels Preferent en zorgt keer op keer voor speciale veulens die veelal naar professionals gaan.

De fokkerij groeide en dat doet het nog steeds. Met zorg worden de beste hengsten geselecteerd voor onze merries. De tijd heeft geleerd dat vooral de merrie het belangrijkste is, zij geeft het meeste mee aan haar veulen. We selecteren dan ook niet alleen op `looks´ van een hengst of sportprestaties. Een krachtig achterbeen en veel lichaamsgebruik staan centraal in onze fokkerij. Daarnaast houdt Anne-Claire ook van een uitdaging en zal ze zo nu en dan ook voor een jonge hengst kiezen. De veulens en merries groeien liefdevol op en zijn veel in de hand. Een van de sleutels tot succes.

De veulens zijn met regelmaat terug te zien op keuringen. Zo werd Expert kampioen bij de hengstveulens Utrecht en werd Just a Dream overall kampioen dressuur Utrecht. Daarnaast liepen er meerdere fokproducten Pavo Cup en VSN finale en was Flying Dutchman ACB opgenomen in het EK team Young Riders als 1e reserve.

Onze eigen gefokte hengst Hero behaalde de Pavo Cup finale, nadat hij in 2015 al zijn Ibop en Ster predikaat had ontvangen. In oktober 2016 werd deze prachtige hengst Hero ACB approved bij het AES, een kroon op het werk. Hij plaatste zich voor de Subli Cup finale en liep als 4 jarige dus al in de fantastische RAI tijdens Jumping Amsterdam. Zijn getalenteerde broer Jackpot ACB werd tevens AES goedgekeurd en verkocht in 2017. Hij behaalde in de VSN finale een mooie 8e plek met Dinja van Liere. De nakomelingen van Hero beschikken over veel beweging en ras en zijn goed aan de maat.

Vanaf 2018 zijn de eerste veulens van Hero geboren. Uit de eerste jaargang is de hengst Next One ACB goedgekeurd bij het NRPS. Zowel zijn vader als moeder en oma zijn door Anne-Claire gefokt.

We hopen nog veel mooie succes te boeken met onze fokkerij en bij te dragen aan de sport en fokkerij in Nederland.

Het doel is gezonde en krachtige dressuurpaarden fokken met een werkwillig karakter.

Voor 2022 verwachten wij
For Romance uit Ninique ll ACB Prok D-OC v Hero x Santano
Furstenball uit Bolivia Ster, prok, Ibop Prok v Krack C x Gribaldi
Las Vegas uit Giulietta Prok Ster v Zhivago x Havel x Belisar
Vitalis. uit Danique Prok Preferent
My Blue Hors Santiano uit Just a Dream D-OC v Dreamboy x Santano

Heeft u interesse in een veulen van ACB Dressuur, neem gerust contact op

Translate »