FOKKERIJ

In 2006 is Anne-Claire begonnen met het opzetten van de fokkerij. Ster merrie Ninique, die later dé koningin van stal werd, werd gedekt met Ravel. De hengst was toen niet echt populair, maar Anne-Claire zag hem in de training en besefte dat dit toch wel een heel bijzonder paard was en besloot om niet in de menigte mee te lopen en nam een eigen beslissing. In 2007 werd Celanique geboren, een bijzonder merrie veulen.
Als jaarling vertrok zij naar de stallen van Tim Coomans en de rest is geschiedenis…..

Celanique won de VSN Trofee, een IBOP van 82pt, werd Ster, Keur en uiteindelijk Elite. Ze won de Subli selectie met 85%, PavoCup finale en plaatste zich voor de WK Selecties. Ravel liep zelf verdienstelijk Grand Prix en Olympische Spelen.

Meer succes volgden en de passie voor het fokken van dressuur paarden groeide. Zo werd Expert v Vic kampioen bij de hengstveulens en als 3 jarige was hij VSN finalist. Tevens wist hij op 3 jr leeftijd zijn Ster en Ibop predikaat te behalen en werd Ninique preferent. Helaas is deze merrie in 2013 gestorven, maar hebben wij aan haar dochter Danique een fantastische opvolger gevonden. Expert werd zelf geveild in de prestigieuze EDS veiling. Expert is helaas niet meer in Nederland en is naar Amerika verkocht.

De fokkerij groeide en dat doet het nog steeds. Met zorg worden de beste hengsten geselecteerd voor onze merries. De tijd heeft geleerd dat vooral de merrie het belangrijkste is, zij geeft het meeste mee aan haar veulen. We selecteren dan ook niet alleen op `looks´van een hengst of sportprestaties. Een krachtig achterbeen en veel lichaamsgebruik staan centraal in onze fokkerij. Daarnaast houdt Anne-Claire ook van een uitdaging en zal ze zo nu en dan ook voor een jonge hengst kiezen.

In 2014 draafde ons merrieveulen Just a Dream naar de Kampioenstitel van Utrecht.
In 2015 zijn er 2 mooie veulens, van Govenor en DreamBoy geboren. Deze groeien beide op op ons bedrijf en zijn beide verkocht als talent voor de toekomst. In 2016 hebben wij 2 prachtige veulens gekregen van Negro en Dreamboy. Deze hebben wij behouden voor de toekomst.

In de zomer van 2016 behaalde onze eigen gefokte hengst Hero de Pavo Cup finale, nadat hij in 2015 al zijn Ibop en Ster predikaat had ontvangen. In oktober 2016 werd deze prachtige hengst Hero ACB approved bij het AES, een kroon op het werk. Hij plaatste zich voor de Subli Cup finale en liep als 4 jarige dus al in de fantastische RAI tijdens Jumping Amsterdam. Zijn getalenteerde broer Jackpot ACB werd tevens AES goedgekeurd en verkocht in 2017. Hij behaalde in de VSN finale een mooie 8e plek met Dinja van Liere.

In 2018 zijn de eerste veulens van Hero geboren, Ninique II ACB en Next One ACB van wie wij hoge verwachtingen hebben.

We hopen nog veel mooie succes te boeken met onze fokkerij en bij te dragen aan de sport en fokkerij in Nederland.

Het doel is gezonde en krachtige dressuurpaarden fokken met een werkwillig karakter.

Voor 2020 verwachten wij
Valverde uit Tanetta, Elite preferent v Havel

Hero ACB uit Danique Prok, slechts 1 punt verwijderd van preferent

Torveslettens Sylvester uit Bolivia v Krack C x Gribaldi

FS Mr Right uit Giulietta Ster prok v Zhivago x Havel

Kardieno uit Just a Dream D-OC v Dreamboy x Santano

Translate »