INSTRUCTIE

Instructie wordt bij voorkeur gegeven bij Anne-Claire op stal, hier hebben wij de beschikking over een 20 x 60 buitenbaan voorzien van een goede bodem, zo kan Anne-Claire haar leerlingen optimaal begeleiden. 

Zelf heeft Anne-Claire in de loop der jaren bij meerdere toptrainers ervaring op gedaan. O.a. bij Tim Coomans in Oud-Beijerland www.coomans.nl , Nicole Werner en Adelinde Cornelissen. In mei 2004 behaalde Anne-Claire haar ORUN diploma 1ste Fase dressuur instructeur. Ze behaalde maar liefst een 8 voor het lesgeven en haar instructeur van de cursus gaf haar zelfs een 9. Hiermee behaalde ze het hoogste cijfer van de gehele cursus groep. 

Tevens heeft Anne-Claire haar jury opleiding tot en met ZZ-Licht niveau met goed gevolg afgerond. 

“Ik beleef ontzettend veel plezier aan het lesgeven en ben dan ook erg enthousiast. Het belangrijkste tijdens mijn training is duidelijkheid en eerlijkheid naar het paard toe. Wanneer het mis gaat, ga te raden bij je zelf. Waarom gaat het niet? Geef ik de hulpen wel goed door? Waarom wil hij daar niet langs of loopt deze oefening steeds vast? Daarin zoek ik een oplossing. Als er dingen fout gaan is 9 van de 10 keer de ruiter de aanleiding en niet het paard. Vaak gaat het om kleine communicatie foutjes die ik samen met de ruiter op een goede manier probeer op te lossen. Zo train ik regelmatig proef gericht en pak ik de punten aan waarbij de combinatie steeds laag scoort of veel hoger zou kunnen scoren. Maar alles begint bij de basis, een paard moet reageren. Dus goede communicatie tussen ruiter en paard staat centraal tijdens mijn training. Maar bovenal in harmonie en op een ontspannen manier verbetering van de ruiter, het paard en de combinatie.”

Alle leerlingen van Anne-Claire zijn actief en succesvol in de KNHS wedstrijdsport. Anne-Claire begeleidt haar leerlingen regelmatig tijdens de proeven en haar leerlingen presteren dan ook goed op wedstrijden. Op dit moment rijden haar leerlingen B t/m Young Riders niveau.

Naast reguliere trainingen en instructie verzorgt Anne-Claire ook clinics, geeft zij regelmatig gastinstructie en verzorgt zij clinics bij verenigingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Translate »