Novita ACB

Novita ACB

Verkocht

Toto jr x Havel x Belisar

merrie 8-6-2018

zwart, enkele witte haren op het hoofd, 2 witte voetjes achter

Novita ACB is een sterk zwart merrieveulen van top hengst Glocks Toto jr uit elite preferente merrie Tanetta. Novita heeft een prachtige grijze kleur, dus zij wordt gitzwart. Ze heeft veel weg van haar 2 jaar oude zus La Traviata. Novita heeft een gemiddelde maat we verwachten rond de 1.66 a 1.67 als eindmaat. Ze kan zeer goed bewegen met veel gummi en afdruk.

Moeder Tanetta werd zelf veulen kampioen van Drenthe en won brons op de Nationale Keuring. Zij was zelf het een na duurste merrieveulen in Borculo. Tanetta is een absolute top fokmerrie die ons reeds vele goede nakomelingen heeft gegeven. Meerdere nakomelingen liepen met 6 jaar al Z dressuur en ons heeft ze 2 schitterende goedgekeurde hengsten gebracht, Hero ACB en Jackpot ACB. De gehele moederlijn van Tanetta bevat predikaten, Novita is dan ook naast sport zeer interessant voor de fokkerij.

Hero is AES Approved, KWPN ster ibop prok en D-OC en WFFS vrij. Hij behaalde als 4 jarige de Pavo Cup finale en de subli Cup finale. Jackpot ACB is 2 jaar jonger en AES Approved, tevens KWPN Ster en D-OC en wist onder Dinja van Liere een mooie 8e plaats te behalen in de VSN finale.

Tanetta geeft haar nakomelingen een zeer goed achterbeen mee en zeer veel ras en uitstraling!

Video op instagram en Facebook, aan te vragen via whats app 0651212930

novita-acb
Novita ACB 1,5dg oud

Translate »