HERO ACB

HERO ACB

AES Approved

NRPS GGK in 2022

KWPN Ster Ibop, Prok en D-OC

Donkerbruin 1.68

Dekgeld € 950,- ex. btw

Beschikbaar bij Holstud Lunteren, 1 dag van te voren bestellen voor 10u ‘s ochtends 0651212930

Gefokt door A.C. Bongers; 05-06-2012

Zhivago x Havel x Belisar

Deze hengst toont veel aanleg en geeft een heel fijn gevoel onder het zadel. Hij is erg ijverig en leergierig. Hij beschikte op jonge leeftijd al over veel kracht en balans. Bij de Ibop toonde hij als 3 jarige veel aanleg, dit werd beloond met o.a. 8en voor de draf en galop en ook voor zijn houding ontving hij een 8. Hij behaalde dan ook zijn Ibop predikaat en werd na de Ibop tevens KWPN Ster verklaard.

Zomer 2016 liep hij zeer succesvol Pavo Cup. Hero behaalde o.a. 8,5 voor de draf en wist ook voor de stap en galop een 8 te noteren. Hij plaatste zich dan ook voor de finale. Tevens wist hij al een subli cup voorselectie te winnen.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, in oktober werd hij dan ook goedgekeurd voor het AES en behaalde direct de status Approved. Hero voldoet aan de röntgen en D-OC eisen  van het KWPN. Nakomelingen kunnen zowel bij het AES als bij het KWPN of NRPS worden ingeschreven.

Hij behaald de Subli Cup finale en liep in januari 2017 als 4 jarige in de RAI in Amsterdam. Geweldige ervaring.

Vanaf 2017 is Hero beschikbaar voor de fokkerij. Hero heeft een zeer goed achterbeen en beschikt over  veel vermogen tot schakelen. Hij heeft 3 zeer goede gangen. De stap is ruim en goed door het lijf, de draf is zeer expressief met een sterk achterbeen gebruik. De galop beschikt over veel sprong en een goede zelfhouding. Tijdens de Pavo Cup behaalde hij dan ook voor alle gangen het cijfer 8 of hoger. Daarnaast heeft hij zeer veel uitstraling, een hengst om verliefd op te worden.

Zijn 1e veulens zijn in 2018 geboren en zijn schitterend! Ninique II ACB een royaal donkerbruin merrie veulen en Next One ACB v Hero x Dreamboy.
Beide met veel maat en zeer veel beweging. Next One ACB is in 2020 ggk bij het AES en in 2021 goegekeurd bij het NRPS.

Hero kan bijdragen aan een sterk achterbeen, meer luxe en souplesse. Daarnaast heeft hij een werkwillig en vriendelijk karakter. Zijn sperma kwaliteit is zeer goed en is zowel vers als diepvries beschikbaar voor de fokkerij. Hij heeft een zeer sprekend hoofd, iets wat vanuit de moederlijn aan alle nakomelingen wordt doorgegeven. We zien in de veulens veel maat en veel front.

We hebben inmiddels al meerdere nakomelingen van Hero en allen beschikken over veel uitstraling en goede beweging. Ook zijn de mooie hoofdjes erg aansprekend. opvallend is de maat en de kracht van het achterbeen. De eerste zijn reeds onder het zadel en tonen veel talent. Niet onbelangrijk, alle merries die gedekt zijn met Hero zijn allen drachtig geworden en bevallen van een gezond veulen.

Hero is gefokt uit de Elite Merrie Tanetta, Fokker Dhr Zeewuster. Tanetta werd als veulen kampioen van Drenthe en behaalde brons op de Nationale Keuring. Daarna werd ze in Borculo geveild en kwam als duurste merrieveulen uit de bus.

Wij zien in Hero een absolute topper voor de toekomst en hopen nog lang van dit talent te mogen genieten! Sinds kort wordt hij getraind door Cynthia Eggenkamp. Hero laat veel talent zien voor het zwaardere werk en we kijken uit naar de toekomst!

Volg ons op instagram of Facebook voor actuele video’s @acbdressuur

Meer informatie omtrent dekken? Mail acbdressuur@gmail.com of telefonisch 0651212930

Translate »