HERO ACB

HERO ACB

OPENBARE TRAINING OP 2 APRIL – AANVANG 13.15 – Laagerfseweg 81 Woudenberg

Zhivago x Havel x Belisar

AES Approved
NRPS GGK in 2022
KWPN Ster Ibop, Prok en D-OC
WFFS VRIJ
Lichte tour dressuur

Donkerbruin 1.68
Dekgeld € 950,- ex. btw

Beschikbaar bij Holstud Lunteren, 1 dag van te voren bestellen voor 10u ‘s ochtends 0651212930

Gefokt door A.C. Bongers; 05-06-2012

Zhivago x Havel x Belisar

Hero, dé trots van onze stal en fokkerij. Bij ons geboren en opgegroeid. Als jonge hengst zorgde hij al vaak voor mooie moment voor ons als fokker en eigenaar. Bij de Ibop toonde hij als 3 jarige veel aanleg, dit werd beloond met o.a. 8en voor de draf en galop en ook voor zijn houding ontving hij een 8. Hij behaalde dan ook zijn Ibop predikaat en werd na de Ibop tevens KWPN Ster verklaard.

Zomer 2016 liep hij zeer succesvol Pavo Cup. Hero behaalde o.a. 8,5 voor de draf en wist ook voor de stap en galop een 8 te noteren. Hij plaatste zich dan ook voor de finale. Als 4 jarige werd hij onder Femke de Laat dag winnaar bij de Subli Cup. Hij behaald de Subli Cup finale en liep in januari 2017 als 4 jarige in de RAI in Amsterdam. Geweldige ervaring.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt, in oktober werd hij dan ook goedgekeurd voor het AES en behaalde direct de status Approved. Hero voldoet aan de röntgen en D-OC eisen  van het KWPN. In 2022 werd hij goedgekeurd bij het NRPS. Nakomelingen kunnen zowel bij het AES als bij het KWPN en NRPS worden ingeschreven.

Vanaf 2017 is Hero beschikbaar voor de fokkerij. Hero heeft een zeer goed achterbeen en beschikt over  veel vermogen tot schakelen. Hij heeft 3 zeer goede gangen. De stap is ruim en goed door het lijf, de draf is zeer expressief met een sterk achterbeen gebruik. De galop beschikt over veel sprong en een goede zelfhouding. Tijdens de Pavo Cup behaalde hij dan ook voor alle gangen het cijfer 8 of hoger. Daarnaast heeft hij zeer veel uitstraling, een hengst om verliefd op te worden.

Zijn nakomelingen maken veel indruk. Ondanks dat hij nog maar weinig nakomelingen heeft, zijn er al hele mooie prestaties.
Uit zijn 1e jaargang werd Next One ACB geboren. Deze imposante hengst is in 2020 ggk bij het AES en in 2021 goegekeurd bij het NRPS. Uit zijn 2e jaargang werd Oh My Dream ACB geboren. Zij werd op de KWPN keuring 2022 Vrl Keur met 75 exterieur en 80 beweging met oa 85 voor draf en houding.

Hero kan bijdragen aan een sterk achterbeen, meer luxe en souplesse. Daarnaast heeft hij een werkwillig en vriendelijk karakter. Zijn sperma kwaliteit is zeer goed en is zowel vers als diepvries beschikbaar voor de fokkerij. Hij heeft een zeer sprekend hoofd, iets wat vanuit de moederlijn aan alle nakomelingen wordt doorgegeven. We zien in de veulens maat en veel front en een krachtige opwaartse manier van bewegen.

We hebben inmiddels al meerdere nakomelingen van Hero en allen beschikken over veel uitstraling en goede beweging. Ook zijn de mooie hoofdjes erg aansprekend. Opvallend is de uitstraling, het front en de kracht van het achterbeen. De eerste zijn reeds onder het zadel en tonen veel talent. Niet onbelangrijk, alle merries die gedekt zijn met Hero zijn allen drachtig geworden en bevallen van een gezond veulen.

Hero is gefokt uit de Elite Preferente en prestatie Merrie Tanetta, Fokker Dhr Zeewuster. Tanetta werd als veulen kampioen van Drenthe en behaalde brons op de Nationale Keuring. Daarna werd ze in Borculo geveild en kwam als duurste merrieveulen uit de bus.

Hero is echt onze koning en we hopen nog lang van hem te mogen genieten! Cynthia Eggenkamp heeft hem lichte tour uitgebracht en sinds maart 2023 wordt hij getraind door Zoë de Booij. Hero laat veel talent zien voor het zwaardere werk en we kijken uit naar de toekomst! Hij is Lichte Tour geklasseerd en laat veel aanleg zien voor piaff en passage.

Volg ons op instagram of Facebook voor actuele video’s @acbdressuur

Meer informatie omtrent dekken? Mail acbdressuur@gmail.com of telefonisch 0651212930

Translate »