REVALIDATIE/PENSIOEN

Revalidatie

Heeft uw paard te kampen met een blessure en hebt u niet de mogelijkheden om uw paard optimaal te laten revalideren? Ontbreekt het aan rust op stal, of zijn er geen mogelijkheden om uw paard apart te weiden? Wellicht kunnen wij bijspringen in deze situatie. Zo beschikken wij over een indoor molen en kunnen wij uw paard bijvoorbeeld meerdere malen per dag laten stappen.

ACB Dressuur (kan tijdelijk) dit revalidatie proces begeleiden. We beschikken over een indoor stapmolen, goede bodems en uw paard kan over een eigen kleinere weide beschikken. Tevens passen wij het menu aan op ieder paard. Zo adviseren wij in geval van rust Cavalor Pianissimo, deze mix is ontwikkeld om paarden meer ontspannen te houden bij bijvoorbeeld een rust of revalidatie periode. Daarnaast kan er volledige begeleiding zijn in de vorm van supplementen en advies hier in www.topfithorseshop.com

ACB Dressuur werkt samen met paardenkliniek de Lingehoeve. Zij beschikken over diverse specialisten die u en uw paard op medisch gebied van dienst kunnen zijn. De Lingehoeve is een zeer geavanceerde kliniek die o.a. beschikt over CT Scan en Scintigrafie.

Pensioen

Speciaal voor de oudere paarden onder ons biedt ACB Dressuur aangepaste stalling en verzorging. Veel sportpaarden mogen na hun carrière lekker genieten van hun pensioen, maar veel baasjes willen toch graag goede verzorging en zien geen heil in groepshuisvesting. ACB Dressuur biedt daarom pensioenstalling aan. Uw oudere viervoeter heeft gewoon een eigen box en gaat dagelijks naar buiten, wintermaanden paddock en zomermaanden en wanneer het weer het toe laat weide. Desgewenst met een maatje. Oudere paarden hebben juist extra aandacht nodig qua voeding en verzorging. Zo worden er gewoon dekens opgedaan wanneer nodig en passen wij de voeding aan. Onze oudere gasten krijgen dan ook een aangepast menu van Cavalor Strucomix en comfort en  krijgen net als onze overige paarden s avonds nog een laatste voerbeurt van Mash en Mix (slobber) en hooi. De mixen zijn licht verteerbaar en worden goed opgenomen. Bij een slecht gebit is er ook de mogelijkheid om geheel over te stappen op Cavalor Mash en Mix en bijvoorbeeld luczerne. Ook oudere gasten met gezondheidsproblemen kunnen bij ons terecht, eventuele medicatie en supplementen worden door ons toegedient. Tevens voorzien wij in advies mbt gebruik van supplementen om de oude dag zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. ACB Dressuur neemt de volledige verzorging op zich, ook tandarts, dierenarts en hoefsmid wordt door ACB geregeld. Wij hebben tevens beperkt ruimte voor hengsten.

Uiteraard bent u van harte welkom om uw paard te bezoeken, de dagelijkse verzorging wordt u echter uit handen genomen!

Translate »