ANNE-CLAIRE

ACB Dressuur is ontstaan uit de passie en liefde voor paarden van Anne-Claire. Al vroeg ´escaleerde´de hobby naar beroepsmatig. Anne-Claire behaalde haar ORUN diploma en ontwikkelde zich als amazone bij o.a. Nicole Werner en Tim Coomans. Later behaalde zij ook haar KNHS Jury diploma´s en jureert zij tm ZZ-Licht dressuur.

Haar 1e paard leidde zij zelf op onder begeleiding van Nicole Werner naar Young Riders niveau, helaas kreeg dit paard een ongeluk en is hij een dag voor het debuut in de armen van Anne-Claire gestorven.

Vol goede moed werd er opnieuw een jong paard volledig opgeleid, Ultimate Dancer, hier reed Anne-Claire succesvol VSN Trofee mee en als 4 jarige wist het duo zelfs van het inmiddels Olympiade paard Uzzo te winnen tijdens het KWPN sportgala. Als 5 jarige maakte zij hun internationale debuut in Spanje tijdens de Sunshine Tour. Het duo behaalde hier o.a. een 3e prijs met maar liefst 77.2% en plaatste zich tevens voor de finale.
Later dit jaar werd er afgereisd naar Frankrijk voor de FrenchTour. Al met al prachtige ervaringen. Helaas is ook dit paard veel te jong gestorven.

In Duitsland heeft Anne-Claire veel geleerd op de sport/fokstal van Christian Baune. Anne-Claire assisteerde hen bij o.a. diverse hengstenkeuringen en leerde van de fijne kneepjes van het opfokken en opleiden van met name jonge hengsten. In 2006 nam zij deel voor hen met 2 hengsten aan de selecties voor BundesChampionat waarbij zij mooie percentages van 72% en 76% noteerde. Later heeft zij 2 merries gepresenteerd tijdens de `StutenleistungsPrufung` in Vechta, waarbij de merries werden gewaardeerd met respectievelijk Verbandspremie en Staatspremie en de laatste zelfs uitgenodigd werd voor Radstede.

Anne-Claire leidde diverse paarden op van zadelmak tot ZZ niveau en is haar doel nog steeds om zich verder te ontwikkelen, als amazone, instructrice, jurylid en als fokker.

Translate »